[x]

S.A.G.A, BUDAPEST

Bemutatkozás, információk

SAGA – Európai Harcművészetek Iskolája - ókor alcsoport
Egyesületünk már több éve foglakozik más korszakok mellett az ókor megjelenítésével annak átültetésével rendezvények, előadások keretei közé.

Elsődleges célunk az adott időszak kortörténetileg és történelmileg pontos bemutatása, forrásokon alapuló megjelenítések és kutatásokkal alátámasztott fegyverzetek, életmód és küzdőtechnikák megjelenítése.

Időszámításunk kezdetétől próbáljuk felölelni a Kárpát-medence lakosságának mindennapi életét különös tekintettel a harcászat és az életmód területén. Különösen kedvelt korszakunk az időszámítás utáni római hódítások kora, mivel ebben a korban tudjuk leginkább más csapatokkal együtt bemutatni a római légiók harcát a pannóniai, általuk még barbárnak nevezett törzsekkel és alkalmi szövetségekkel szemben. Az adott időszakban rengeteg kultúra keveredett a limesek mentén Pannonia provinciában. Igazán ez a már enyhén romanizálódott, de még eklektikus népesség az, aki felvette a harcot a hódító és egyre inkább megtelepedő rómaiakkal szemben.

A kelta, korai germán harcosok, akik harcművészetükkel, fegyverzetükkel méltó ellenfelei lehettek a légióknak, hatalmas szerepet játszottak az európai vívás és katonakultúra kialakulásában.

Természetesen nem szorítkozik csapatunk kizárólag a harcok bemutatására, bár a humort sem nélkülöző párviadalok, fegyverbemutatók és párharcok adják műsorunk gerincét. A mindennapi élet eseményeit korhű táborképpel, korabeli ételekkel, kézművességük bemutatásával és jellemző karakterek megformálásával igyekszünk ábrázolni és felkelteni a figyelmet a kor és a népcsoportok iránt.

A gyermekeket és a nézőket aktív játszásra hívjuk, és jó szórakozást nyújthat mindenki számára a korra jellemző ügyességi, erő- vagy harcijátékok  vagy mesterségek kipróbálása, esetleg éppen a korhű receptek beszerzése.

Szerencsére tevékenységünkhöz sok szakember és intézmény nyújt szakmai segítséget, mint például Aquincum Múzeum vagy a Hadtörténeti Intézet.

Fellépéseink jól példázzák, hogy a szigorúan korhűségen alapuló korszak megjelenítése már magában is egy vonzerő. Nagy fesztiválokra, például az Aquincumban megrendezendő Florália fesztiválra, vagy a Savaria Történelmi Karneválra ezért is szívesen hívják évek óta vissza egyesületünket, mert jó hangulatban vagyunk képesek bemutatni a letűnt korok emlékeit és egyben jó programot és kikapcsolódást nyújtani minden korosztály számára.

 






Min. felbontás: 1024 x 768 | Design: Civertan Bt.
MAGYAR LIMES SZÖVETSÉG | LIMES TÖRTÉNET
TÉRKÉP | LEXIKON | KÉPTÁR | TELEPÜLÉSEK:  [1]  [2]
PANNONIA BELSŐ TELEPÜLÉSEI | MÚZEUMOK | EGYESÜLETEK
PROGRAMOK | HÍREK, AKTUALÍTÁSOK | ÍRJON NEKÜNK!